© CreJA - strakke moderne woning – Lummen © © CreJA - strakke moderne woning – Lummen © © CreJA - strakke moderne woning – Lummen ©

[Gesloten vs open - moderne, strakke en sobere woning EV] lummen - thiewinkel


Een strakke en sobere woning met een brede voorgevel is de wens van de bouwheer. Dit resulteert in een bouwvolume van 2 bouwlagen met plat dak, een vrij gesloten voorgevel, een tov de voorgevel terugliggende 1ste verdieping, beperkte openingen in de zijgevels en een volledig opengewerkte achtergevel voor maximale relatie met de tuin. De vrij brede en gesloten voorgevel wordt lichter en speelser gemaakt door de terugliggende 1ste verdieping. Deze speelse vormgeving aan de voorzijde zorgt tevens voor een mooie overgang tussen de linkerbuur (met 2 bouwlagen & hellend dak) en de rechterbuur (met 1 bouwlaag & hellend dak & een wat diepere inplanting tov de straat). Achteraan is er nog een kleine uitbouw aan ons bouwvolume waar de keuken in georganiseerd wordt, en een omgekeerde U-constructie die de beglaasde achtergevel mooi inkadert.

Interieurarchitect Patrick Janssen (www.janssenpatrick.be) staat hier in voor het volledige interieur van de woning en is al vanaf het schetsontwerp betrokken in het ontwerpproces. Tevens heeft hij de mooie renderbeelden gemaakt van de buitenzijde.

(norm K40 – E50)