© CreJA Architectuur bvba 2011 © © CreJA Architectuur bvba 2011 © © CreJA Architectuur bvba 2011 © © CreJA Architectuur bvba 2011 ©
© CreJA Architectuur bvba 2011 © © CreJA Architectuur bvba 2011 © © CreJA Architectuur bvba 2011 © © CreJA Architectuur bvba 2011 ©
© CreJA Architectuur bvba 2011 ©

[woning GH] hasselt | stadswoning herleeft


De te verbouwen woning betreft een halfopen bebouwing uit halfweg de jaren ‘60. De voorgevel oriënteert zich op het zuidwesten, de achtergevel en de tuin situeren zich op het noordoosten. De oorspronkelijke woning werd door de jaren heen verder aangebouwd met een veranda, een garage en een schuur. Dit zorgt ervoor dat de relatie tussen woning en tuin volledig onbestaande is. De belangrijkste punten voor de bouwheer zijn het creëren van een sanitaire ruimte, bijkomende bergruimte, bijkomende bureau/slaapkamer en het herstel van de relatie tussen de woning en de tuin. Dit laatste wordt bereikt door de afbraak van de oude bijgebouwen en het voorzien van een nieuw volume, gericht op de tuin in combinatie met een overdekt terras, gericht op de westerzon.