© CreJA Architectuur bvba 2011 © © CreJA Architectuur bvba 2011 © © CreJA Architectuur bvba 2011 © © CreJA Architectuur bvba 2011 ©


[woning HS] hasselt-stokrooie


De bouwplaats betreft een bebouwd perceel met een vrijstaande woning uit eind jaren ’50. Achter de woning stond een aangebouwd bijgebouw met veranda en bergplaats en rechts van de woning bevond zich een kleinere bergplaats. Het volledig bouwvolume van deze aangebouwde bijgebouwen met veranda en bergruimte wordt gesloopt zodat het hoofdvolume/de woning terug vrij komt te staan. De verbouwingswerken hebben betrekking op de woning/het hoofdvolume. Intern worden muren uitgebroken, nieuwe muren bijgezet en functies verplaatst of samengevoegd. In de buitengevels worden ook raamopeningen dichtgemaakt, aangepast of nieuw gemaakt; de buitengevel wordt volledig geïsoleerd en opnieuw afgewerkt en ook het dak wordt volledig vernieuwd en geïsoleerd. Dit alles samen zorgt ervoor dat we terug een hedendaagse woning krijgen, zowel wat betreft gebruik als thermische eisen.