© CreJA Architectuur bvba 2011 © © CreJA Architectuur bvba 2011 © © CreJA Architectuur bvba 2011 © © CreJA Architectuur bvba 2011 ©


[sociale woningbouw moenshof] zonhoven

In opdracht van en in samenwerking met architectenbureau [L] groep cvba te HASSELT

De opdracht bestaat uit 4 appartementenvolumes van elk 7 appartementen. In ieder volume situeren zich 3 twee-slaapkamer appartementen en 4 drie-slaapkamer appartementen. In het volledige project zijn er dus 12 twee-slaapkamerappartementen en 16 drie-slaapkamerappartementen. De volumes zijn opgevat als ‘split-levels’ waarbij er half ondergronds plaats is voor 4 garages. Ondergronds situeren zich de gemeenschappelijke fietsberging, de persoonlijke (vuil)bergingen en het technisch lokaal. Naast de 4 garages dienen er per volume nog 3 bijkomende parkeergelegenheden te worden voorzien. Deze worden opgevat als carport. De gelijkvloerse appartementen krijgen een tuin op de langste zijde van het appartement. De resterende ruimte tussen de volumes wordt ingericht als kwalitatieve groene buitenruimte met zitbanken, speelstroken, petanquebanen…

De appartementen zijn vooral noord-oost en noord-west georiënteerd, waardoor er voldoende lichtinval is in de appartementen en eveneens de privacy van de (in een latere fase) geplande woningen wordt gegarandeerd. Alle appartementen zijn bovendien voorzien van een terras. Tevens wordt voorzien in een groenaanplant tussen de appartementenvolumes en de toekomstige woningen als bijkomende afscherming. De appartementen zijn door de noord-oost – noord-west oriëntatie gericht op het park en op die manier wordt eveneens een oplossing geboden ter afscherming van de hete zuiderzon.De architecturale kwaliteit van de appartementenvolumes wordt gevormd door de eenvoud van de volumes en de eenheid van materialen. Een speels en levendig effect wordt bekomen door te spelen met de plaatsing van ramen en terrassen. Een spanningsveld tussen de twee ‘levels’ wordt bekomen door de schuine plaatsing van de kolommen.

De architecturale kwaliteit van de appartementenvolumes wordt gevormd door de eenvoud van de volumes en de eenheid van materialen. Een speels en levendig effect wordt bekomen door te spelen met de plaatsing van ramen en terrassen. Een spanningsveld tussen de twee ‘levels’ wordt bekomen door de schuine plaatsing van de kolommen.

max. E60 - K30