© CreJA Architectuur bvba 2011 © © CreJA Architectuur bvba 2011 © © CreJA Architectuur bvba 2011 © © CreJA Architectuur bvba 2011 ©
© CreJA Architectuur bvba 2011 © © CreJA Architectuur bvba 2011 © © CreJA Architectuur bvba 2011 © © CreJA Architectuur bvba 2011 ©
© CreJA Architectuur bvba 2011 ©

[12/32 woningen - zone 01 - perceelsgrenswoningen] st.truiden


De verkaveling 'Gorsemweg' bestaat uit 32 loten en is verdeeld in drie zones met elk een ander soort woning; zone 01 met perceelsgrenswoningen, zone 02 met geschakelde pleinwoningen en zone 03 met het centraal binnengebied. CreJA heeft elke woning binnen de verkaveling mogen ontwerpen. Bovenstaande foto's tonen de realisatie van de woningen in zone 01. De woningen van de andere zones zijn terug te vinden in ons portfolio.

Zone 01, de perceelgrenswoningen, omvat de zuidgerichte perceelswoningen, gesitueerd aan de noord-oostzijde en aan de zuid-west zijde van de verkaveling. De woningen zijn tegen de rooilijn en tegen de perceelsgrens geplaatst, doch hebben aangepaste voorschriften zodat er toch geen al te grote blinde perceelsgevels ontstaan. Maximaal te creëren vloeroppervlakte bedraagt 200m², te spreiden over 2 bouwlagen met een plat dak. Totaal aantal te bouwen zuidgerichte woningen is 11 stuks.

Voor de zone hebben we een voorstel uitgewerkt voor een woning met 3 slaapkamers; de variant hierop is een woning met 2 slaapkamers. De 2meter regel voor de verdieping hebben we bij deze perceelswoning aangepast tot +/- 3m00. Hierdoor krijgen we een eenvoudigere constructie, zou eventueel de garage uit het beschermd volume kunnen gelaten worden, maar krijgen we vooral een nog gebruiksvriendelijkere buitenruimte tussen deze perceelsgrens en de woning. De leefruimte komt hierdoor als het ware volledig in de tuin te liggen. Het 3-slaapkamertype en de variant met 2 slaapkamers kunnen hier afgewisseld worden. Samen met het gebruik van verschillende gevelmaterialen wordt hier voor diversiteit gezorgd.

+/- K30 en max E60