© CreJA - 4 appartementen - Lanaken © © CreJA - 4 appartementen - Lanaken ©

[4 appartementen RL] lanaken


Het project omvat het slopen van twee rijwoningen met handelsruimte en het bouwen van een appartementsgebouw met vier wooneenheden. De 4 appartementen kunnen genieten van de optimale oriëntatie en de buitenruimtes aan de achterzijde, maar ook van de relatie met de straat. De voorgevel is beperkt open gewerkt owv privacy t.o.v. de voorliggende straat. Om die reden is hier gekozen voor meerdere smallere hoge ramen hetgeen zorgt voor toch de nodige openheid van binnenuit, voldoende licht en zicht maar toch beperkte inkijk. Door ze afwisselend op verdieping +00 en +01 te plaatsen verkrijgen we een speelse gevel in het straatbeeld. De achtergevel is uiteraard wel opengewerkt owv de relatie met de buitenruimte en de zonneoriëntatie. Dit is hier dan wel aangevuld met een tuinmuur (naar rechterbuur) en natuurlijke groen blijvende schermen tussen de dakterrassen en buitentrap.

Op verdieping +00 situeren de leefruimtes van de appartementen zich achteraan, nevenfuncties centraal en nachtgedeelte vooraan. Eveneens op dit gelijkvloers is er een achter inkom gemaakt voor de toegang tot de 2 gelijkvloerse appartementen, de kelder en de achterliggende parkings; via een buitentrap zijn ook de 2 appartementen op het verdiep bereikbaar. De 2 gelijkvloerse appartementen beschikken ook over een (privé)tuin achteraan. Links is er type 2/3, rechts een type 1/2.

Op verdieping +01 situeren zich eveneens 2 appartementen links en rechts van de traphal; hier zijn het 2 duplex appartementen met de leefruimte op verdieping +01 en de nachtgedeeltes op verdieping +02 onder het hellend dak. De kleine verdieping +03 is enkel via een zolderluik toegankelijk als zolderruimte. Deze appartementen beschikken over een dakterras aan de achterzijde.

(norm K40 – E50)